Дихателни ползиСтрадате ли от респираторни заболявания или алергии?

Имате ли сенна хрема или задържане на секрети в дихателите пътища след грип и настинка?


Задръстванията и възпалението на дихателните пътища причиняват дразненето и стесняването им. Солта има естествени антихистаминови, противовъзпалителни, антибактериални и противогъбични свойства, които спомагат за облекчаване на тези състояния.

Солната терапия е естествена терапия, която не използва медикаменти. При нея халогенератор смила сол на малки частици, които могат да се вдишат, и разпръсква тези микрочастици в солната стая. Когато сухата сол се вдиша дълбоко в белите дробове, тя полепва по стените на дихателните пътища, прекъсвайки или разхлабвайки задръстванията и облекчавайки възпалението. Солта Ви позволява да дишате по-лесно и помага на тялото да изхвърли натрупаните в дихателните пътища слуз, дим, прах, замърсяване, полени и други алергени.

Халотерапията може да се прилага превантивно, тъй като ние постоянно дишаме замърсители и алергени, които могат да дразнят белите дробове и да причинят редица заболявания. Когато нашите бели дробове са отслабени, това може да има значителен отрицателен ефект върху нашето здраве. Най-малкият студ може да доведе до продължително боледуване. Солната терапия изчиства дихателните пътища и засилва защитните функции на организма.

Ако вече страдате от заболяване на дихателните пътища, вдишването на сол по време на престоя в солната стая помага на тялото да се излекува по-бързо и бързо да премахне дразнителите. Солната терапия помага за разширяването и изчистването на белите дробове от секрети, както и за облекчаването на възпаленията на дихателните пътища.