Солта и Вашата кожаКожата Ви е самият „външен слой” на това, което сте. Вашата кожа не само е изложена на външни дразнители всеки ден, напр. замърсители на околната среда, химикали, токсини, тя е и най-важният орган за очистване от токсините. Човешкото тяло прави това чрез изпотяване. Повечето хора не осъзнават, че кожата им е най-големият орган на тялото и същевременно е един от най-малтретираните органи, така че трябва да се грижат за нея.

Някои от нас имат късмет и имат малко или никакво раздразнение на кожата и никога не мислят за това, което поставят върху кожата си. За тези, които страдат от екзема, псориазис, дерматит или постоянни обриви, постоянната сърбяща кожа може да бъде изключително болезнена, червена, възпалена, както и да кара страдащият да се срамува от това си състояние.

Чудесните естествени лечебни свойства на солта от солната лапма могат да помогнат. Естествените антихистаминови и противовъзпалителни свойства на солта спомагат за намаляване на възпалението и зачервяването на кожата. Солта има антибактериални и противогъбични свойства, така че това помага да се премахнат бактериите и гъбичките, които също могат да са причинители на обриви и раздразнения. Също така ще запази кожата ви приятна и мека.