Често задавани въпроси
 

Солната стая е помещение, чиито стени, под и таван са покрити със сол, като целта е максимално да наподоби солните мини, от които произтича и солната терапия. Това позволява вътре да се поддържа благотворен за организма микроклимат. Особено внимание заслужава йонният състав на въздуха в тези помещения. Солта действа като магнит за всички микроби, токсини и прашинки, което неутрализира бактериите и патогените. Няколко дни след първото посещение се наблюдава подобрение, което се обяснява с насищане на тъканите с активни вещества, ускоряване на обмяната на веществата и изхвърляне на токсините.
Терапията се осъществява чрез уред, наречен "Халогенератор", впръскващ суха аерозолна сол.

Ефектът от престоя в солна стая е индивидуален за всеки посетител и се влияе от възрастта и състоянието Ви. Както и при другите естествени въздействия, необходимо е постоянство. Препоръчваме Ви следните схеми за посещения:

  • За профилактика и повишаване на имунитета – курс до 3 пъти в годината (за деца) и до 4 пъти в годината (за възрастни), преди есеннозимния сезон и в началото на пролетта. Честота на посещенията – 2-3 сесии седмично в продължение на 3-4 седмици (10 – 20 сесии).
  • В допълнение към оздравителни процеси на дихателните пътища (след активната фаза на заболяването), астма, бронхит, кожни заболявания, депресии се препоръчват между 6 и 18 сесии или до отшумяване на симптомите. Препоръчителният интервал между сесиите е 24 часа, а за деца до 3 години – 48 часа.
  • Поддържаща терапия 1 до 2 сесии седмично.

Посещение в солна стая се препоръчва при следните състояния:
     - Астма
     - Бронхит
​​     - Ларингит
​​     - Фарингит
​​     - Синузит
​​     - Пневмонии
​​     - Повтарящи се бронхити и пневмония
​​     - Кашлица от различен произход
​​     - Настинки (грип) и вирусни инфекции
​​     - Възпаления на ушите
​​     - Алергии
​​     - Сенна хрема
​​     - Слаба имунна система
​​     - Дерматит
​​     - Псориазис
​​     - Себорея
​​     - Акне
​​     - Екземи
​​     - Депресивни състояния
​​     - Стрес
​​     - Безсъние
​​     - Хъркане
​​     - Хронична умора

Посещение в солна стая НЕ се препоръчва при следните състояния:
     - Висока температура
     - Хронично или инфекциозно заболяване в период на обострено състояние
     - Стомашни неразположения
     - Епилепсия
     - Психични разстройства
     - Сърдечно съдова недостатъчност
     - Туберколоза и преболедували туберколоза
     - Тежки бъбречни увреждания
     - Онкологични заболявания, включително и в ремисия
     - Високо кръвно налягане
     - Учестена кашлица 
     - Кръвотечение от всякакъв произход
     - Стомашни и дуоденални язви
     - Хипертиреоидизъм

Няма ограничения във възрастта.

След терапията можете да преминете отново към ежедневните си ангажименти, заредени и отпочинали, като е препоръчително в рамките на 30 мин. да ограничите приемa на храна и напитки.

По време на процедура влизате с дрехите, с които сте облечени. Препоръчваме да заложите на светли дрехи от естествени материи. Ако целта на Вашето посещение е кожен проблем, то Ви препоръчваме да бъдете облечени така, че солният аерозол да има контакт с проблемния кожен участък.
В солната стая се влиза без обувки, с калцуни, предоставени от нас.

Преди първо посещение в солна стая е препоръчително да се посъветвате с личния си лекар! Консултацията е препоръчителна и за бременни жени след 3-тия месец. При нас няма да получите диагностика или препоръки за медицинско лечение!

Използаната сол в Солната стая е 100% натурална, нерафинирана (чиста, необработвана с химикали)  Хималайска каменна сол, с фармацевтично ниво на качество.

В Солната стая не се препоръчва консумация на храна и напитки по време на терапията, както и половин час след това, тъй като ще отмият финните частици сол и ефектът от терапията ще бъде минимален.