Какво представлява солната терапия?Солната терапия е природна терапия, която се практикува повече от 100 години.Тя представлява релаксиране в специално помещение, в което се впръскват сухи частици сол. Вдишването на тези частици помага за очистването на дихателните пътища и кожата, както за възстановяване и поддържане на добро физическо състояние.

Предимства на солната терапия.
Солната терапия е естествена допълваща терапия. Устройство наречено Халогенератор смила специална сол, която разпръсква в солната стая.
По време на сесия, солните частици се вдишват дълбоко в белите дробове, за да се очистят дихателните пътища от прах, замърсяване, полени и други алергени, както и  да се увеличи приема на кислород. При попадане на солта върху кожата, тя също може да помогне за подобряване на здравето на кожата и облекчаване на симптомите на определени кожни състояния.

Последователността е ключова. Редовната солна терапия може да помогне за облекчаване на симптомите на редица респираторни и кожни състояния, да подобри съня, да подпомогне спортните резултати и да спомогне за общото здраве.

Солната терапия е допълнителна терапия и е предназначена да се използва заедно с конвенционалното медицинско лечение. Препоръчваме Ви да обсъдите използването на солната терапия с Вашия личен лекар.